GYIK

Gyakori Kérdések

Mennyi adalékot kell tölteni az Air Wolf légtisztítóba?

1 liter vízhez 15-20 ml. adalék ajánlott.

 

Lehet -e az adalékokat keverni?

Igen. Tetszőleges receptúrát lehet használni, de az adalékok összessége ne haladja meg sokkal a 20 millilitert.

 

Hogyan kell használni a Salvus vizet?

A gyógyszertárakban, vagy nagyobb áruházakban kapható 1,5 literes kiszerelésű (zöld flakonos) Salvus vizet 3-4 szeres hígításban kell a készülékbe önteni. Erősen asztmás, allergiás betegeknél javasolt humán adalékkal együtt használni. Kiváló “sóbarlang hatás” érhető el.

 

Meddig jó egy szűrő?

Használattól függően 3-6 hónapig (átlagosan szennyezett helyiségben 5, erősen szennyezett igénybevételnél 3 hónapig). Kíméletes mosás ajánlott.

 

Használható -e az Air Wolf készülékek desztillált vízzel?

Nem, mert a desztillált víz könnyen bakterializálódik. A készülékbe csapvizet és adalékanyagot, vagy különböző %-os sóoldatot kell tölteni.

 

Orvosi javaslatok

 

Csökkent a légúti tünetek súlyossága, gyakorisága és időtartama azokban a kórtermekben, ahol az Air Wolf készülék több napon keresztül,legalább napi 8 órán át üzemelt. Ugyanakkor észleltük az allergiás légúti panaszok kedvező alakulását az eltelt időszak alatt.

Dr. Kürti Sándor, gyermek tüdőgyógyász szakorvos

 

- Az Air Wolf szűrőjén jól láthatóan megtapad a házipor, a légtisztító alkalmazása során a betegek panaszai jelentősen csökkentek. A légtisztító berendezés a hozzáadott adalékokkal igen jó hatásfokú, különösen a házipor- és pollenallergiás, asztmás betegeknél lehet a gyógyszeres kezelés mellett jó kiegészítő. Nagyon fontosnak tartom a megfelelő teljesítményű készülék alkalmazását.

Dr. Juhász Gábor, osztályvezető főorvos

 

- Általános tulajdonságain kívül a vegyi anyagok, gyógyszerek, permetek kiszűrése az a speciális tulajdonság, ami rendkívül alkalmassá tenné használatát laboratóriumokban és hasonló profilú intézményekben.

Dr. Naményi Miklós, vezető főorvos

 

- Az ajánlott oldatok allergizáló hatását nem tapasztaltuk. Időnként sikerült gyógyszercsökkentést is elérni a készülék alkalmazása mellett.

Dr. Göndöcs Rita, adjunktus

 

- Nem minden betegen, nem feltétel nélkül – de egy bizonyos betegcsoportban nagyon jól tudja a betegséget leállítani, sőt talán elképzelhető, hogy a kezdeti stádiumban meggyógyítani is.

Prof. Dr. Nékám Kristóf egyetemi magántanár

 

- A kellemes illatú adalékanyag  használatával a bűzös szag semlegesíthető volt és a kórterem levegője frissé vált a kezelt és a többi beteg megelégedésére.

- A készüléket otthonukban használó asztmás és krónikus obstruktív bronshitises betegek egyértelmű állapotjavulásról exacerbációik ritkulásáról számoltak be, mely természetesen a ritkább ambuláns és kórházi ellátást is jelentette.

- A készülék folyamatos működése nem zavarta a betegek nyugalmát az éjszakai periódusban sem.

- A légtisztító készülék egy újabb hasznos eszköz a fizioterápiás palettán, mely nemcsak a betegek, de az egészséges emberek „tisztább levegő” igényét is kielégítheti.

Dr. Böcskei Csaba, főorvos

 

- A bakterológiai vizsgálatok azt igazolják, hogy a készülék nem csak az igazolt légszennyeződést köti meg, hanem kórokozók is fennakadnaka szűrőben és ezek mennyisége értelemszerűen csökken a helyiség légterében.

Dr. Lengyel László, osztályvezető főorvos

 

- A berendezés kezelése rendkívül egyszerű, biztonságos. Üzemeltetése olcsó. A készülék hasznosságát az OEP vizsgálati eredményei alátámasztották, miszerint a zárt térben 0,3-5 mikrométer nagyságrendű részecskék számát 8 óra üzemidő alatt felére csökkenti. Így nem csak a különböző méretű por, de a porhoz tapadó szennyező anyagok (pl.: nehézfémek) szervezetbe jutását is redukálja.

- Az Egészséges Nemzetért Népegészségügyi Program, mely az egészséges környezet kialakítását tűzi ki célul, a belső téri levegőminőség javítása, az allergén koncentráció csökkentése a kitűzött célok elérését szolgálja.

Dr. Tasáry Ilona, megbízott tiszti főorvos

 

- A készüléket 6,5 m x 6,5 m x 3,8 m magas használatban lévő lakóhelyiségben 24 órán keresztül működtettük. Eredmények: A készülék 24 órás működés mellett 60 szaporítóképletet képes eltávolítani. Tehát igen eredményes a penészspóra szám csökkentésében a Humán adalék alkalmazásával. Ugyanakkor a készülék napi 25 nanogramm poratka allergén eltávolítását teszi lehetővé.

A készülék hatékonysága miatt a lakosság által elérhető minden módszert, így a hazai gyártású „Air Wolf” légtisztítót, amely képes a magyarországi allergén helyzet javítására, támogatni, szorgalmazni kell.

Dr. Erdei Eszter, Ph.D Országos Környezetegészségügyi Intézet